Левовата стойност на застраховката ви зависи от рисковете, които Ви заобикалят

car insurance
Как да пресметнем колко внасяме за премийни погасителни вноски
Българският пазар на застраховане продължава да се разраства, като дори и в текущите условия на икономическа криза се регистрира ръст на премийните приходи както в общото, също и при застраховка живот. Дали също споменатото означава, че финансовата култура на хората в страната е нараснала? Реално възможно е и да е по този начин. Истина е без съмнение, че много българи си закупуват застраховки при условие, че липсва още един вариант. Докато шофирате без актуална Застраховка „гражданска отговорност“ например, рискувате не само голямо нарушение, но също така и да ви вземат шофьорксата книжка. Но ако наистина успеете да убедите някаква банка да ви отпусне кредит, може спокойно да си кажете довиждане с плановете си, докато не направите застраховка на заложеният си имот, или доброто здраве и бъдещите си приходи. Жителите, които не са принудени от някаква конкретна неприятна ситуация дори рядко стъпват на прага на застрахователен агент. Повечето са тези, които през техния живот никога не са си купували застраховка.
Повечето домакинства си мислят, че, докато едва намират приходи да изплатят главните си разходи, би било лукс да да мислят за допълнителните разходи по застраховка на имота или здравето си. Една от основните причини да очакват големи премийни вноски е, че те не са наясно с конкретната работа на дружествата за застраховане и вариантите за определяне на крайните цени. Когато прави договор с вас, главен фактор се появява като водещ за фирмата – поеманият риск. Често той е възможно да е много голям, че да не имате възможността да си купите застрахователна полица на никаква цена. Като пример, ако Вие живеете в град, застрашен от чести природни бедствия, е наистина много вероятно никоя застрахователна агенция да не желае да покрие апартамента ви срещу настоящата реална опасност.
Но от друга страна, ако фирмата прецени, че рискът, свързан с договора Ви е незначителен, дължимите от вас премийни вноски може да са толкова ниски, че лесно да си ги позволите даже и с скромния си бюджет. Но как застрахователите калкулират опасността при отделните продукти и услуги? Макар че са установени десетки индивидуални различия, има някои съществени правила, до които се придържат членовете на сектора по света.