Кухнята – кътче за хранене и чудесен разговор

kitchen

Също като всичко друго, по този начин и готварските помещения са подвластни на голям напредък през изминалите години. Някога положените в най-далечния край на сградата кухненски помещения са сменени от застроените на преден план по-модерни помещения. Деликатният момент при дизайнерите е реденето на сигурни детайли, с изглед към трапезарията или пък обединяване на кухнята с хола или пък ежедневната. При изработването на дизайн на кухня, има няколко подробности, като е наложително да се анализират, примерно островна ли ще стане готварското помещение? Нов или пък по старомоден дизайн бихте желали? Точно какви домакински уреди ще закупите? Силата и вида на светлината? 

– Плотовете в кухнята
Варовик, Мрамор, Гранит са някои от най-употребяваните природни материали за кухненски плотове, употребявани в настоящето. Употребяването на керамични плочки определено е така разпространено сред дизайнерите, тъй като те са комфортни и се намират в наистина голямо цветово разнообразие. Термоплотовете със създадени от човека материи са прекрасен вариант заради отношението цена качество, като предлагат и така също възможността на огромна палитра от цветове. Плота от дървесина, от масивна дървесина, са определено красиви, но им липсва стабилност на топлина и вода и точно поради този проблем много рядко се ползват в кухненските помещения. 

– Обзавеждането на кухнята предлага нюанса за цветовете на интериора
Шкафчетата в готварските помещения са основни в определянето на цялостната визия на цветовете на интериора в кухнята. Ако случайно сте си избрали по-светъл интериор, спрете се на по-светло дърво – явор, дъб, бреза, кестен, бук. 

– Кухнята точно като огромна семейна стая
Без значение дали освежавате кухнята си или закупувате чисто нова в нов дом, реално има няколко предимства например самия монтаж на островна част да кажем, за тях е добре да се съобразите. Ако решите да съедините кухнята с хола, имате опция да го сторите с бар-плот – същевременно удобен и стилен. Може би дори ще можете да нагласите печката за готвене като частица от бар-плота и така по необходимото време на готвенето, може да разговаряте с близките си. 

– Разпределете си шкафовете предварително
Уточнете предварително кое шкафче и чекмедже какво ще съдържа и колко пространство ще ви е необходимо въобще в кухненското помещение. Може да започнете с определянето размера на плота в кухнята. Напътствайте се по готварското помещение, което сте употребявали досега, уточнете какво точно ви е трябвало и кое е било прекалено. 

– Поставете домакинските принадлежности на тавана
Устройте мислено разпределение между отделните помещения без да правите стена. Изискана поставка за чаши, кухненски ширм или пък малък шкаф, сложени на тавана са чуден вариант за това. 

– Кухничка – коридор
Доста специалисти одобряват използването на кухничка във вид на антре или така наречените U-образни кухни. Перфектна, при положение, че сновете м/у мивката и котлона.

– Светлина под шкафчетата
Осветяването често не му се дава особена грижа в подреждането на готварското помещение. Положението обаче е, че само с ясна светлина в кухнята, шкафовете най-често остават тъмни. С не много удобно поставени диодни или луминисцентни осветителни тела, кухнята е в състояние да изглежда значително по-голямо и уютно. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *